Sinds 1990 nemen de eenden met 1% af per jaar (Doctor Duck)

"Sinds de jaren '90 zien we een gestage afname van het aantal eenden, zo'n 1% per jaar", vertelt eendenexpert Erik Kleyheeg. Hij duidt deze afname in Villa VdB.
'Kuikens halen het niet'
De populatie wilde eenden is de afgelopen decennia dramatisch gedaald. "Hoewel de wilde eend nog steeds overal te vinden is, blijft de populatie elk jaar krimpen", legt Kleyheeg uit. "Dat hadden we niet verwacht, aangezien de soort goed is aangepast aan de menselijke omgeving." Vooral de overleving van kuikens is een probleem. "Veel kuikens halen het niet. Dat is normaal, maar nu gaan er te veel dood."

Wat je kunt doen
Kleyheeg benadrukt dat iedereen kan bijdragen aan het behoud van de eend. "Tel kuikens, houd ze in de gaten en geef die gegevens door aan Sovon. Het helpt ons om de overleving van kuikens beter te begrijpen." Ook kleine aanpassingen in je tuin kunnen helpen: "Laat stukjes van je tuin rommelig in het voorjaar, zodat een vrouwtje daar kan broeden. Of zet een eendenkorf neer."
https://www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/d3103c85-4cfc-49d2-a714-84b292c3e956/er-zijn-steeds-minder-wilde-eenden-hoe-kan-dat-er-is-echt-een-forse-afname
Actie nodig
Kleyheeg blijft hoopvol, maar waarschuwt dat actie nodig is. "Als we nu niets doen, kan het binnenkort te laat zijn voor de wilde eend", zegt hij. "Hysterisch hoeven we niet te worden, maar we moeten wel waakzaam zijn. Ik verwacht dat de populatie uiteindelijk zal stabiliseren, maar op een lager niveau."
https://www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/d3103c85-4cfc-49d2-a714-84b292c3e956/er-zijn-steeds-minder-wilde-eenden-hoe-kan-dat-er-is-echt-een-forse-afname


  • https://www.erikkleyheeg.nl/
    ijdens mijn promotieonderzoek onderzocht ik de rol van watervogels bij de verspreiding van plantenzaden in zoetwatersystemen. Daarna verschoof mijn interesse meer richting de rol van trek van watervogels bij de verspreiding van vogelgriep. In mijn huidige functie bij Sovon onderzoek ik nog steeds watervogels en vogelziekten, maar focus ik me vooral op boerenlandvogels en agrarisch natuurbeheer. Veel van
    https://www.erikkleyheeg.nl/
  • lke dag 1 minder door de karpers ,en het wemelt hier van de katten langs de kant ,eksters,een reiger in de buurt er bleef er niet eentje over,het tweede nest waren er uiteindelijk 3 halfvolwassen en op een dag 2 doodgereden op de weg ,toennwas er nog eentje over ,dus van twee broedsels 1 eendje volwassen geworden(!!!!!) ,je zou haast al ze net uit het ei het hele nest uit het water scheppen en terugzetten als ze groot genoeg zijn om te overlevev


  • https://www.nieuwsvoordietisten.nl/recensie-de-hamster-in-je-brein/
    Allereerst: het boek is dan geschreven door Felix Kreier en Maarten Biezeveld, twee kinderartsen met belangstelling voor hersenen en overgewicht. De inhoud en de methode van het boek is echter bestemd voor volwassenen. Ten tweede: wie of wat is de hamster? Dat is een metafoor voor de hypothalamus, volgens de auteurs van “de hamster in je brein”. De hypothalamus regelt zaken als lichaamstemperatuur, ademhaling, hartslag en honger- en dorst. Deze functies gebeuren automatisch en gaan dag en nacht door. Volgens de auteurs heeft de hypothalamus een cruciale rol bij afvallen en gewichtsbeheersing. Want de hypothalamus houdt niet van energietekorten in het lichaam, het wil altijd een voorraad “hamsteren”. Als je de hypothalamus van slag brengt door bijvoorbeeld een crashdieet te gaan volgen, dan zal deze hamster er alles aan doen om het evenwicht weer te herstellen. Dan daalt de stofwisseling en krijg je honger, net zolang tot de situatie weer in evenwicht is.

    Langzaam aan
    Om de hamster niet van streek te maken, adviseren deze kinderartsen om af te vallen in een heel rustig tempo. Stel dat de hamster op een grote wintervoorraad ligt, dan is het zaak om er steeds stiekem één zaadje tegelijk vanaf te halen. De auteurs zeggen: ‘Hoe kinderachtig het voorbeeld van de hamster misschien overkomt, de boodschap erachter is bloedserieus. En misschien wel een van de belangrijkste boodschappen van het boek: val niet te snel af!’ Zij adviseren een snelheid van 200 gram gewichtsverlies per week, oftewel 10 kilo per jaar. Waar dat getal precies vandaan komt, wordt niet helemaal duidelijk, al worden in het boek wel veel wetenschappers en studies aangehaald.

    Fastfood
    Het blijft niet alleen bij de hypothalamus. Het boek gaat ook over de functie van de prefrontale cortex en het limbisch systeem: alles om duidelijk te maken hoe ingewikkeld het menselijk gedrag is en hoe gewoontes worden gevormd. De auteurs noemen ook een factor die buiten onze hersenen ligt: de “externe cortex”, oftewel de mensen in onze omgeving, sociale media en andere invloeden van buitenaf. Na die uitleg volgt hoe je deze hersengebieden kunt laten samenwerken om zo tot gewichtsverlies te komen. Hier en daar staan leuke inzichten. Zoals dat bewegen je hongergevoel onderdrukt, omdat de hypothalamus bij bewegen denkt dat je gaat “jagen en verzamelen” en dat de beloning dus zal volgen. Of dat je innerlijke hamster bij het eten van fastfood veel signalen mist, die bij zelf boodschappen doen en koken wel optreden. Dat gemis aan signalen van voorbereiding voor de hypothalamus zorgt ervoor dat je minder verzadigd raakt van fastfood.
    https://www.nieuwsvoordietisten.nl/recensie-de-hamster-in-je-brein/


  • De ‘hamster’ in je brein staat voor het kleine, maar belangrijke en oeroude deel van onze hersenen; de hypothalamus. Deze regelt alles om jou en je soort in leven te houden, zoals je lichaamstemperatuur, de voortplanting, bijsturing van je hartslag en ademhaling. Maar hij bewaakt ook je gewicht!
    https://hausofhamster.com/
    De basis van Haus of Hamster is het boek ‘De Hamster in je Brein; Methode voor Duurzaam Gewichtsverlies’. Hierin leggen we uit wat er in je hersenen gebeurt en welke gebieden er in conflict komen, als je besluit om af te vallen. Het laatste deel van dit boek is een concrete methode om op een gezonde manier duurzaam gewicht te verliezen.

    Haus of Hamster gaat verder waar het boek stopt. Door middel van deze website, maar ook van het digitale programma geven we de Hamster-breinmethode verder gestalte. Hiermee zorgen we voor een continue combinatie van focus en motivatie, wat nodig is om verder te gaan met wat goed is en om te veranderen wat wenselijk is. Tevens vind je hier de meest relevante en recente informatie over het onderwerp.

    We werken bij onze methode met een aantal hoofdpunten, die regelmatig terugkomen. Misschien niet allemaal nieuw, maar wel nuttig om weer een keer bij elkaar op een rij te zetten. De diepere achtergronden van deze hoofdpunten worden in de artikelen op deze website besproken.
    Eten is geen ziekte
    Overgewicht en moeilijk afvallen komt zelden door een slecht functionerend systeem
    Het lichaam en het brein doen simpelweg waar ze voor gemaakt zijn
    Ons lichaam en brein zijn niet veranderd, maar onze omgeving wel
    Gewicht verliezen kan, maar moet langzaam gebeuren
    Bij een snelle daling zal het systeem, onze hersenen en ons lichaam, denken dat er een noodtoestand is
    Het niet behalen of behouden van duurzaam gewichtsverlies is geen gevolg van een slechte discipline of een gebrek aan ruggengraat
    De sleutel is kennis, focus en ondersteuning
    Wij vinden het belangrijk om het onderwerp van gewichtsverlies te beschrijven zonder iemand een schuldgevoel of schaamte aan te praten. We ontkennen niet dat gewicht verliezen en daarna het gewicht verlaagd houden, ongelofelijk moeilijk is. Want als het een makkelijk proces was, dan was de vraag naar oplossingen natuurlijk nooit zo groot geweest. Maar dat betekent niet dat we ons er maar bij neer te leggen hebben, omdat er niets aan te doen is. Alleen als je het gaat proberen, ga dan voor een methode waarbij je wel een kans maakt. Die kans bieden wij je via Haus of Hamster.
    https://hausofhamster.com/over-ons/


  • https://gezondnu.nl/voeding/waarom-afvallen-begint-bij-de-hamster-in-je-brein/
    1. De hamster – de hypothalamus
      De ‘hamster’ in het hoofd staat symbool voor de hypothalamus, een oeroud deel van de hersenen. De hamster heeft overleven als doel. Het wil voorkomen dat je sterft door honger. Het hersengebied streeft daarom naar een energieoverschot en accepteert niet dat je te weinig calorieën binnenkrijgt omdat je aan het diëten bent. Zodra de hypothalamus een voedseltekort waarneemt, zal hij daarom reageren. De stofwisseling wordt trager en er komen eetprikkels. Wie minder gaat eten tijden een dieet, zal worden tegengewerkt door dit hersengebied. Dit deel van je brein zal je, ondanks je wil en je wens, toch in de richting van iets lekkers sturen. Omdat de hamster speelt op safe, zorgt hij voor herstel van de oude energie-inname mét een aantal kilojoules extra. Dus niet een zak chips, maar twee.

    2. De directeur – de prefrontale cortex
      Het hersengebied aan de voorkant van je hoofd, de prefrontale cortex, is het gebied waarmee we nadenken, plannen maken en beslissen. Hier ontstaat de wil en het plan om af te slanken. Het hersengebied werkt met gemak aan complexe en ingewikkelde problemen en wordt daarom in Haus of Hamster de directeur genoemd. Hij pakt een dieetpoging overtuigend en strategisch aan. De hamster luistert tijdelijk naar de directeur. Dus als je wilt afvallen, je gefocust bent en een datum hebt geprikt, zal het afvallen lukken. De directeur heeft een zwakke schakel: hij kan maar aan een taak tegelijk werken. Zodra hij zijn focus verliest, neemt de hamster het over. Dus als je ’s avonds moe thuiskomt of in het weekend met vrienden op stap bent, verslapt de focus van de prefrontale cortex. De hamster, neemt onmiddellijk het roer over: gierende trek waaraan niet te ontsnappen is. Gelukkig kan de directeur getraind worden op het behoud van focus zodat hij op moeilijke momenten niet direct het roer overgeeft aan de hongerige, dwingende hamster.

    3. Het limbische systeem
      Dit is het hersengebied dat de schakel kan zijn tussen luisteren naar de hypothalamus of luisteren naar de prefrontale cortex. In dit deel worden stofjes gemaakt die ons op basis van herinneringen en gevoelens een goed gevoel geven. Die geur van appeltaart? Heerlijk! Dit is het beste wat je jezelf op dit moment moet gunnen; 1-0 voor de hamster. Of: ik kon gisteren de trap oplopen zonder te hijgen omdat ik zo goed bezig ben, dat gaf me een goed gevoel dus ik laat de appeltaart staan (de directeur wint). Het limbisch systeem kan daarom je afslankpoging bekrachtigen of ontkrachten.
      https://gezondnu.nl/voeding/waarom-afvallen-begint-bij-de-hamster-in-je-brein/

    4. https://www.iamafoodie.nl/de-hamster-in-je-brein/
      Hardlopers zijn doodlopers
      De auteurs pleiten voor geleidelijk afvallen; maximaal 200 gram per week. O.a. omdat onze hamster niet houdt van snelle veranderingen. Ineens minder eten, ineens veel afvallen? Nee, nee, onze hamster is verre van flexibel. Veranderingen moeten gaandeweg geïntegreerd worden, zodat hij eraan kan wennen en niet in de weerstand schiet. Het boek geeft weer hoe deze processen doorwerken in ons brein en benadrukken maar weer dat blijvende gedragsverandering tijd kost. In deel twee van het boek krijg je ook tips om grip te krijgen op dit samenspel. Zo houden we onze hamster (hypothalamus) tevreden met een goede nachtrust, regelmaat en stressmanagement. Om daadwerkelijk aanpassingen door te kunnen voeren is veel focus en aandacht nodig; het deel waarover de prefrontale cortex de regie heeft. Planning is key! Het limbisch systeem speelt op zijn beurt o.a. een belangrijke rol bij beloning, en draagt bijvoorbeeld bij aan het goede gevoel wanneer het lukt om de juiste keuzes te maken. Het helpt daarbij om stil te staan bij je successen en deze te vieren!

    Hamster-breinmethode
    In het laatste deel vind je het plan van aanpak, gericht op de hiervoor genoemde punten. Er wordt verder niet dieper ingegaan op voedingsadviezen, al noemen ze wel geregeld het vergelijken van calorische waarden. Dit geeft natuurlijk inzicht, maar persoonlijk kijk ik liever naar de verdere waarde van voeding. Neem bijvoorbeeld een handje cashewnoten; dit is erg calorierijk. Echter, deze noten bevatten goede vetzuren en vezels, wat beide zorgt voor verzadiging. Terwijl een plakje ontbijtkoek minder calorieën levert, maar niet echt bijdraagt aan gezondheid en verzadiging.

    Take your time
    Ofwel, de welbekende, maar o zo belangrijke adviezen voor langdurige gedragsverandering: het vergroten van je bewustwording, plannen, zorgen voor rust, beweging en je eetgedrag monitoren. Wat dat betreft niks nieuws, maar het boek biedt handige achtergrondinformatie en leert je te begrijpen hoe ons brein hierin een grote, niet te onderschatten, rol speelt. Vooral aan te raden voor degene die met crash dieet nummer zoveel wil beginnen. Read this & think again!
    https://www.iamafoodie.nl/de-hamster-in-je-brein/


  • https://www.iamafoodie.nl/republikeinen-in-vs-luider-voor-een-gezonder-voedselsysteem-maar-niet-in-nederland-helaas-in-broodje-jaap-met-prof-dr-ir-jaap-seidell-77/

  • https://www.iamafoodie.nl/een-val-is-steeds-vaker-fataal-2/

  • eerdere studies bevestigen zelfs dat het vervangen van verzadigde vetten (denk aan boter ) door onverzadigde vetten (denk aan mayonaise) gunstig is voor het cholesterol. Ook vergeleken met margarine, een ander alternatief voor boter op brood, blijkt mayonaise een gunstiger effect te hebben op het cholesterol.

    Niks mis met mayo dus! Ik zeg mayo op brood haha. Nee hoor, als je dat niks vindt zijn er nog voldoende andere producten die rijk zijn aan onverzadigde vetten om uit te kiezen, zoals 100% pindakaas, hummus, baba ganoush en pesto .

    Ps. aan halvarine en wordt vitamine A & D toegevoegd om op grote schaal tekorten te voorkomen. Dit is een vorm van suppletie en kun je ook op een andere manier regelen. Daar heb je niet per se halvarine en margarine voor nodig.
    https://www.iamafoodie.nl/mayonaise-is-ten-onrechte-in-het-verdomhoekje-gekomen/

  • https://www.bnr.nl/podcast/ben-tiggelaar-podcast/10507563/gezonder-leven-tem-de-hamster-in-je-brein

  • Uitreiking KNAW Onderwijsprijs 2024 aan leerlingen, docenten en scholen

  • https://www.bnr.nl/podcast/ben-tiggelaar-podcast/10507563/gezonder-leven-tem-de-hamster-in-je-brein


  • https://www.bnr.nl/podcast/ben-tiggelaar-podcast/10507563/gezonder-leven-tem-de-hamster-in-je-brein


  • https://www.bnr.nl/podcast/ben-tiggelaar-podcast/10507563/gezonder-leven-tem-de-hamster-in-je-brein


  • From 4th to 1st in one lap, Femke Bol's incredible comeback! https://olympics.com/en/paris-2024/videos/list/replays?sport=athletics
    Femke had run her leg in 48.8 or so you might say she just did what she always has done. But no, this leg was 47.93, Femke reached a new level and notwithstanding her run in 400mh final, her future will be very bright.
    https://olympics.com/en/paris-2024/videos/list/replays?sport=athletics Rubbish she only second best to sydney mclaughlin USA's last runner was the 5th fastest ever in her country ot even close. Only won the silver. Sydney breaking yet another WR and winning gold while dominating Bol and others far surpassed this feat. Not even close, Bol won The Gold, Silver and Bronze. That is 3 (!) medals. McLaughlin got 2. impressive to the masses? Dude: the Olympics video of mcLaughlin winning the 400m hurdles has 629k views and on Eurosport 329k (958k in total). Femke Bol's Gold in the Mixed Relay has two video's from Olympics with 915K and 577K views + 3 by Eurosport with 1.6 million (!) + 561K and 548k views (+ many in other European languages) Which is far over 4 million views, or 4x more than mrs McLaughlin...https://olympics.com/en/paris-2024/videos/list/replays?sport=athletics Yaroslava Mahuchikh (Highjump), Mondo Duplantis (Pole Vault), Keely Hodkinson (800m), Femke Bol (Mixed Relay), all the best highlights from Paris 2024
  • https://noorderbreedte.nl/2024/01/17/de-verdwenen-dorpen-van-het-waddengebied/
    Terschelling
    Het dorpje Stattum op Terschelling, dat in de achttiende eeuw nog uit zeven huizen bestond, had eveneens te maken met stuifzand. De bewoners lieten hun vee op de duinen grazen, waardoor die minder sterk werden. Uiteindelijk is Stattum bedolven onder een ruim twintig meter hoge duin. Ook de middeleeuwse dorpen Allum en Hierum zijn van de kaart van Terschelling geveegd, van het dorpje Stortum is alleen een wierde over. De stormvloed van 1825 was hier de boosdoener. Dan is er nog Wolmerum, een dorpje bij het havengebied van West-Terschelling. Doordat de havengeul zich steeds verder in noordelijke richting verplaatste, had dit gebied te maken met kustafslag en beschadigde dijken. Besloten werd om een nieuwe, stevigere dijk te bouwen. Daardoor kwam Wolmerum buitendijks te liggen. Bewoners trokken weg en het dorp verdween langzaam in de Waddenzee.

    In de zomer van 2023 is op Terschelling een archeologisch onderzoek gestart onder de naam CARE Schylge. Studenten archeologie van de Universiteit van Amsterdam en eilanders doen vijf zomers lang onder­zoek naar de geschiedenis van het eiland. De verdwenen dorpen, waar maar weinig over bekend is, maken daar een belangrijk deel van uit.

    Verdwenen maar niet kwijt
    Overstromingen en duin- en kustafslag zijn niet de enige redenen waarom er in het Waddengebied dorpen verdwenen zijn. Sommige plaatsen staan niet langer op de kaart als gevolg van menselijk ingrijpen. In de jaren zestig van de vorige eeuw werden Weiwerd, Heveskes en Oterdum, drie oude dorpen ten zuiden van Delfzijl, geruimd voor een industriegebied dat er maar voor een klein deel kwam. Van Weiwerd rest een wierde met begraafplaats en van Heveskes een middeleeuwse kerk. Oterdum lag tegen de dijk aan – de predikant kon vanaf zijn preekstoel zo over de Eemsmonding kijken – en kreeg te maken met dijkverbreding. Er is niets van over, maar de graf­stenen zijn later teruggeplaatst op de dijk.

    Dorpen verdwijnen om allerlei redenen. In het Waddengebied komt dat vooral door wateroverlast, duinafslag en beleid. Veel van de genoemde dorpen bestonden uit niet meer dan een handjevol huizen. De levens­vatbaarheid van zo’n plaats is dan natuurlijk al laag. Toch kunnen ook grotere dorpen verdwijnen, zoals West-Vlieland, de marktplaatsen in het Reiderland en de dorpen in de Oosterhoek. Maar door hun geschiedenis te blijven vertellen, raken we ze niet helemaal kwijt.


  • https://noorderbreedte.nl/2023/12/21/een-nieuwe-hunzevallei/
    In het natte seizoen valt er water genoeg. Zandruggen kunnen in die periode als berg­plaats fungeren.
    Neem de Hondsrug, de grootste van de rij ruggen in Drenthe. Ten oosten daarvan ligt het Hunzedal. Dat is een grote verzamelplaats voor water omdat het landschap door mense­lijk ingrijpen flink is ingezakt: het veen is afgegraven en de landbouwdrainage doet de omgeving steeds verder dalen – we kunnen beter spreken over de Hunzelaagte.

    Dit beekdal is ruim en kan grote watervoor­raden bergen. Het is daarom een goede plek voor drinkwaterbedrijven om over te stappen naar oppervlaktewater. Je kunt er in natte periodes zelfs meer oppervlaktewater winnen dan er op dat moment nodig is en dat water in de Hondsrug injecteren. Daar kan het bewaard worden voor drogere perioden. Ook de kleinere zandruggen langs de flanken van het Drents Plateau kunnen als batterij worden gebruikt.

    Diepinfiltratie in een zandrug is een kunst­greep. Alhoewel het uitgangspunt van de Nieuwe Hunzevallei is ‘laat het water gaan waar het natuurlijkerwijs wil gaan’, heeft deze ingreep grote voordelen. Het ingebrachte water kan, mits slim ingestoken, zelfs helpen om kwelstromen gerichter naar de beek te duwen. Dat zou voor het ecosysteem een welkome verbetering zijn, want het herstel van de natuurlijke plantengroei in het Hunzedal komt nu nog slecht op gang. En wie weet kan dat waterpompcircuit ook een rol krijgen bij de opslag van duurzame energie. Wie ver vooruit kijkt, ziet dan een landschap ontstaan waarin drinkwaterwinning is veilig­gesteld en het schone diepe grondwater beschikbaar is voor de natuur en voor cala­miteiten. In het beekdal wordt het landschap natter en zal weer kwel opwellen, al werkt

  • https://forum.inaturalist.org/t/add-external-links-on-taxon-pages/57148
    As a French naturalist, I like to explore French and European reference websites on local flora and fauna.
    Obviously, iNaturalist cannot link to all these sites.
    So, to save time when consulting them, I have set up a small extension to iNaturalist that adds an external links button to the taxon pages.
    This is made possible by the Tampermonkey plugin, which is compatible with most browsers.

    If you’d like to use it, all you have to do is :

    add the Tampermonkey extension 1 to your browser
    add the userscript from this address
    Once the userscript is installed, when you load a taxon page, 2 new buttons will appear:
    image

    an External Links button: which displays links to selected external sites
    a Settings button (:gear: cogwheel on the right): which allows you to select the links that interest you
    Here’s a short animated GIF demo: (in a French-speaking environment )
    https://forum.inaturalist.org/t/add-external-links-on-taxon-pages/57148


  • https://forum.inaturalist.org/t/is-there-a-way-to-bring-your-favorites-into-the-explore-tab/52605/3
    in case anyone is interested, i extracted the list of favorited observation IDs using Power Automate Desktop (built into Windows 11). below is the flow definition that i used. to add this into your own instance of Power Automate Desktop, you could create your own blank flow and then just copy and paste the code below into your flow.
    https://forum.inaturalist.org/t/is-there-a-way-to-bring-your-favorites-into-the-explore-tab/52605/3
  • https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/heggenmus

  • https://www.bruna.nl/boeken/het-kan-ook-nooit-normaal-9789402713480
    https://forum.inaturalist.org/t/ai-empowers-inaturalist-to-map-plants-with-unprecedented-precision/57158/4
    https://forum.inaturalist.org/t/the-dumbest-myths-you-heard-about-animals/46457/287
    https://phys.org/news/2024-10-ai-empowers-inaturalist-california-unprecedented.html
    https://phys.org/news/2024-10-ai-empowers-inaturalist-california-unprecedented.html
    https://www.bruna.nl/boeken/het-kan-ook-nooit-normaal-9789402713480
    https://www.bol.com/nl/nl/p/het-wordt-ook-steeds-gekker/9300000175869635/

  • https://www.athenaeum.nl/leesfragmenten/2024/the-truths-we-hold

  • https://entogem.github.io/
    EntoGEM is a community-driven project that aims to compile evidence about global insect population and biodiversity status and trends. Our goal is to assess the current state of evidence in the scientific literature regarding insect declines, increases, or lack of changes over time.

    Our hope is that this collection of literature, published and unpublished, will be used to inform stakeholders, such as entomologists, conservation biologists, insect enthusiasts, policy makers, or systemic review experts, and anyone who may want to learn more through a database of studies on global insect population and biodiversity trends. To do this, we will use a community-driven systematic mapping approach to determine what clusters of knowledge and gaps exist in the literature.

    https://entogem.github.io/

  • 由使用者 ahospers ahospers2024年10月10日 12:27 所貼文

    評論

    尚無評論。

    新增評論

    登入註冊 添加評論