432.natuurfilm Strand, Vers Beton

 1. https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/vroege-vogels-presenteert-strand-van-ruben-smit
  Het strand is een dynamische plek, maar ook een plek vol gevaren: “het strand is één van de meest heftige leefgebieden op aarde. In de zomer een woestijn, in de winter een poolgebied”, vertelt natuurfilmer Ruben Smit, lopend over het strand van de Langevelderslag, terwijl er aan de kust bijna windkracht 8 staat. Het strand is tegelijkertijd het leefgebied van vele planten en dieren. In de nieuwste, 45 minuten durende documentaire van Ruben Smit is te zien hoe alleen de allersterkste organismen hier kunnen overleven.
  https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/vroege-vogels-presenteert-strand-van-ruben-smit

 2. Hier staat de natuurfilm "Strand"
  https://pers.bnnvara.nl/vroege-vogels-presenteert-strand-van-ruben-smit/
  https://www.bnnvara.nl/artikelen/natuurfilm-strand-de-mooiste-beelden-op-een-rij?theme=natuur

 3. >
 4. Op maandag 12 maart besteedde het programma Kruispunt, de Verschilmakers, op NPO2 uitgebreid aandacht aan Franke Remerie en Land van Ons:
  NPO 2, 23.15

  Ik vind het een indrukwekkend en hoopvol initiatief. Een positief geluid in een tijd vol polarisatie!
  https://www.npostart.nl/kruispunt/12-03-2023/KN_1730705

 5. Het juli-nummer van het vakblad De Levende Natuur staat in het teken van uitheemse rivierkreeften. In deze speciale editie staan verschillende artikelen over uitheemse riviekreeften in Nederland. Waaronder een artikel over de bijvangst in de rivierkreeftenvisserij, bijgedragen door meerdere auteurs een een artikel over de regelgeving omtrent het bevissen van rivierkreeften vanuit Kennisplatform Rivierkreeft II. https://rivierkreeft.nl/wp-content/165_167_DLN04_bijvangst.pdf?_t=1627313549 Editie 4 van 2021 (juli) staat in het teken van uitheemse rivierkreeften. Er zijn meerdere uitheemse rivierkreeften in ons land die de gemoederen flink bezig houden. In het themanummer staan verschillende artikelen over uitheemse rivierkreeften, bijgedragen door verschillende auteurs vanuit allerlei hoeken. https://rivierkreeft.nl/wp-content/168_169_DLN04_regelgeving.pdf?_t=1627310992
  https://delevendenatuur.nl/sites/default/files/2021-06/web118154-158.pdf
  https://delevendenatuur.nl/sites/default/files/2021-06/web112120-123.pdf
  https://www.stowa.nl/sites/default/files/assets/PROJECTEN/Projecten%202020/443.388%20Wegvangen%20rivierkreeften/160_164_DLN04_MKBA_kreeften.pdf
  https://www.stad-en-groen.nl/upload/artikelen/sg717sterkenatuurbestewapen.pdf

 6. https://rivierkreeft.nl/levende-natuur-rivierkreeftenspecial/
 • VERS BETON
  Piet Vollaard is architect, ecoloog en expert biodiversiteit. Vollaard is als medeoprichter van Stichting De Natuurlijke Stad bezig met ecosystemen in Rotterdam.

  In deze aflevering spreekt hij over het ecosysteem van Rotterdam én wat we als bewoners en overheid kunnen doen om dit te verbeteren. “Het idee dat er zoiets bestaat als een ecosysteem in de stad is vrij recent. Iedereen is nog een beetje in het duister aan het tasten over hoe we dit ecosysteem moeten aanpakken, maar er is wel een algemeen gedragen gevoel dát het beter moet.”

  Wat Dan Wel? is de podcast waarin we op zoek gaan naar hoe het beter kan in de stad. Anne Ardon en Basia Dajnowicz praten met Rotterdammers die de stad een stukje beter. Tijdens de covid-crisis hoorde je veel mensen zeggen dat dit hét moment was om verandering door te voeren, om het vanaf nu écht anders te gaan doen. Het is makkelijk om te zeggen wat we niet (meer) willen, maar hoe begin je te bedenken: wat dan wel?

  Shownotes
  - Gemeente Rotterdam over Biodiversiteit: https://www.rotterdam.nl/biodiversiteit
  - De Natuurlijk Stad: It’s the ecology, stupid: https://natuurlijkestad.nl/its-the-ecology-stupid/
  - Minicollege: Wat moet Rotterdam met een stadsbioloog? https://www.youtube.com/watch?v=c_0nSFVSdEE
  - Piet Vollaard voor Vers Beton: https://www.versbeton.nl/personen/piet-vollaard/
  - Archined: https://www.archined.nl/
  - Stad in de maak: https://www.stadindemaak.nl/
  - Boek: Stadsnatuur maken: https://www.bol.com/nl/nl/f/stadsnatuur-maken-making-urban-nature/9200000059268400/
  - Onderzoek Arcadis: https://www.arcadis.com/nl-nl/knowledge-hub/perspectives/europe/netherlands/2022/gezonde-stad-index-2022
  - Getijdenpark Rotterdam: https://www.rotterdam.nl/getijdenpark
  - Omgevingsvisie Rotterdam https://www.rotterdam.nl/omgevingsvisie
  - De Rotterdamse Munt https://www.rotterdamsemunt.nl/
  - Essenburgpark https://www.essenburgpark.nl/
  Meer afleveringen van Vers Beton

  Professor Germán Orizaola (https://gorizaola.wordpress.com/), is a Senior Researcher (Ramón y Cajal Program) at the Zoology Unit, Department of Biology of Organisms and Systems, University of Oviedo, and the IMIB-Biodiversity Research Institute, a joint centre between the University of Oviedo, the Spanish Research Council (CSIC), and the Principality of Asturias, Spain

  Professor Orizaola's research interests are the effects and adaptation patterns to low-dose radiation in wildlife and evolutionary ecology of life-history strategies. He has been studying the effects of radiation on the wildlife of the Chornobyl exclusion area. The area has become a haven for wildlife and one of the largest natural laboratories on the subject of rewilding. Professor Orizaola's work has recently come into the international spotlight with his work on how tree frogs quickly adapted to live the exclusion area (https://www.euronews.com/green/2022/1...).

  In this presentation, professor Orizaola will talk about his work in the rewilding efforts at Chornoby and how the local biome has changed due to the accident.

  Join us at
  https://www.replanet.ngo/
  Liberate Nature | Elevate Humanity
  belarus Pripjat https://www.youtube.com/watch?v=SaW7rEXHNy0

  由使用者 ahospers ahospers2023年03月19日 08:17 所貼文

  評論

  尚無評論。

  新增評論

  登入註冊 添加評論