-LiveAtlas-lijstjes exporteren naar Waarneming.nl

Lijsten LiveAtlas delen met Waarneming.nl

Vanaf nu kunnen waarnemers die lijstjes invoeren voor LiveAtlas van Sovon deze gegevens desgewenst automatisch doorsturen naar hun account op Waarneming.nl. Met deze vorm van samenwerking willen beide organisaties hun gebruikers beter bedienen.

Via een exportfunctie kunnen vogelaars die lijstjes invoeren voor LiveAtlas hun waarnemingen moeiteloos doorzetten naar Waarneming.nl. Dit kan zowel automatisch als handmatig. Het grootste voordeel is dat de deelnemende vogelaar op deze manier geen dubbele administratie hoeft te doen.
LiveAtlas is een laagdrempelige telling van Sovon waarin vogelaars complete vogellijstjes bijhouden in een kilometerhok of langs een vrije route. De afgelopen jaren heeft het bijhouden van lijstjes wereldwijd sterk aan populariteit gewonnen onder vogelaars. Complete lijsten worden gebruikt bij het maken van verspreidingsbeelden en worden ingezet voor onderzoeksdoeleinden.
LiveAtlas-lijstjes exporteren naar Waarneming.nl

LiveAtlas-lijstjes exporteren naar Waarneming.nl
Veel gebruikers van LiveAtlas hebben ook een account op Waarneming.nl, het bekendste platform om natuurwaarnemingen op door te geven. Voor deze vogelaars wordt het nu makkelijker gemaakt om de waarnemingen van hun lijstje ook daar te delen, waardoor de community ze ook meekrijgt en je digitale opschrijfboekje compleet blijft. Exporteren kan eventueel ook handmatig.

Timo Roeke van Waarneming.nl: “Sovon en Waarneming.nl werken op de achtergrond al jaren samen om een beter beeld te krijgen van de Nederlandse Avifauna. Deze nieuwe export zorgt ervoor dat een fanatieke groep waarnemers geen dubbele administratie hoeft bij te houden en dus meer tijd overhoudt om buiten te zijn.”

Albert de Jong van Sovon: “Ik ben blij dat we op deze manier samenwerken, zodat de vogelaar profiteert. Hier komen mooie dingen samen: leuke waarnemingen delen met het publiek op het grote platform Waarneming.nl en vogeltellingen doen voor Sovon om vogelpopulaties in Nederland te volgen. Ik ga mooie LiveAtlas-lijstjes invoeren en zet de export aan.”

由使用者 ahospers ahospers2021年11月18日 22:35 所貼文

評論

尚無評論。

新增評論

登入註冊 添加評論