566. landschapsbiografie-van-de-gemeente-groningen

Wiersma, J., ter Steege, H., Spek, T., & Wolff, A. (Geaccepteerd/In druk). Landschapsbiografie van de Gemeente Groningen.
https://research.rug.nl/nl/publications/landschapsbiografie-van-de-gemeente-groningen
https://gemeente.groningen.nl/landelijk-gebied
https://gemeente.groningen.nl/landschapsbiografie-en-landschapskoers
Landschapsbiografie van het Reitdiepgebied
Westerhuis, Gerard; Spek, Theo; Wiersma, Jeroen
https://pure.rug.nl/ws/portalfiles/portal/589707168/Landschapsbiografie_van_het_Reitdiepgebied_feburari_2023.pdf
https://publicaties.oisgroningen.nl/erfgoed-monumenten-en-landschap-in-de-gemeente-groningen-2023/inleiding#aanleiding-en-opzet-van-het-onderzoek
https://www.entrance.eu/evenementen/barn-talk-15-mei-groen-gas-zit-er-een-luchtje-aan/


  • De energietransitie staat momenteel volop in de schijnwerpers. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het verduurzamen van hun omgeving, woning en levensstijl en ook bedrijven en grote industrieën beginnen de noodzaak voor verandering te voelen. Maar wat is de energietransitie nu precies? Er wordt veel over geschreven en menig persoon heeft er wel een mening over. Welke informatie klopt? Hoe nauw komen de nuances? En is er wel één waarheid?
    https://www.entrance.eu/evenementen/barn-talk-1-november-feiten-en-cijfers/
  • Barn Talk - Feit en Fictie in de energietransitie
    https://campus.groningen.nl/events/barn-talk
    https://hanzemag.nl/visser-de-boer-geven-gas-tijdens-eerste-barn-talk-van-24-25/
  • Barn Talk - Feit en Fictie in de energietransitie
    De energietransitie staat momenteel volop in de schijnwerpers. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het verduurzamen van hun omgeving, woning en levensstijl en ook bedrijven en grote industrieën beginnen de noodzaak voor verandering te voelen. Maar wat is de energietransitie nu precies? Er wordt veel over geschreven en menig p
    https://www.entrance.eu/evenementen/barn-talk-1-november-feiten-en-cijfers/
  • Barn Talk - Feit en Fictie in de energietransitie
    Twee experts met een schat aan ervaring en kennis over de energietransitie komen eenmalig samen om hun inzichten en visie te delen. Laat je informeren over wat écht klopt over duurzame energie en wat niet, en ontdek welke uitdagingen en kansen zij zien in de toekomst van energie.
    Remco de Boer is een gerenommeerd energiedeskundige, vooral bekend als de stem achter de populaire podcast Studio Energie. Daarnaast schrijft hij diepgaande analyses over energie- en klimaatbeleid. Onlangs bracht hij zijn tweede boek uit, Droomland, waarin hij de complexiteit van de energietransitie verder uitdiept.

    Martien Visser is lector Energietransitie aan de Hanze en vervult daarnaast de rol van Manager Corporate Strategy bij Gasunie. Hij maakt de energietransitie begrijpelijk voor een groot publiek, onder andere met zijn ‘Grafiek van de Dag’ en column op Energiepodium.nl.

    https://www.entrance.eu/nieuws/kijk-de-barn-talk-van-visser-en-de-boer-terug/

  • Barn Talk - Feit en Fictie in de energietransitie
    Op 2 oktober geeft Marjan Minnesma, directeur van Stichting Urgenda, een inspirerende Barn Talk over een van de meest urgente vraagstukken van deze tijd: de toekomst van onze landbouw. Met uitdagingen als klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en bodemuitputting, staat de huidige landbouw voor een keerpunt.

    Hoe kunnen we voedselproductie duurzamer, eerlijker en veerkrachtiger maken? Marjan zal ons meenemen in haar visie en verkennen hoe we ons landbouwsysteem kunnen transformeren om klaar te zijn voor de toekomst.

    Als directeur van Urgenda – een organisatie die toonaangevend is in de transitie naar een duurzame samenleving – heeft Marjan Minnesma talloze initiatieven op gang gebracht die bijdragen aan een groenere en eerlijkere wereld. Urgenda is vooral bekend door de succesvolle klimaatzaak tegen de Nederlandse staat, maar zet zich ook in voor thema’s als energie, mobiliteit én landbouw. Juist in de landbouw liggen volgens Urgenda enorme kansen om de klimaatdoelen te halen én onze
    https://www.hanze.nl/nl/evenementen/onderzoeken/2024/10/barn-talk-marjan-minnesma-over-landbouw-van-de-toekomst


  • https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=32873
    Om het model te trainen gebruikten de makers de zogeten Eindhoven Wildflower Dataset. Deze dataset bestaat uit ruim 2.000 foto’s, waarop in totaal 65.000 bloemen te zien zijn, van 160 verschillende plantensoorten. De foto’s zijn gemaakt in bermen, stadsparken, weilanden en natuurgebieden in de omgeving van Eindhoven. Het bijzondere van dit AI-model is dat het een standaard algoritme gebruikt, en dat er vooral veel aandacht is besteed aan de kwaliteit van de data waarmee het model getraind is. Zo is voor elke plantensoort nauwkeurig vastgelegd wat precies de ‘tel-eenheid’ is. Vaak is dat de bloeiwijze van de plant.
    Oftewel: wie planten wil tellen, kan nu nog niet meteen aan de slag, legt Gerard Schouten van Fontys Hogeschool uit. "Je moet dit zien als een proof of concept, we laten zien dat je meerdere plantensoorten betrouwbaar kunt tellen met een AI-model. Als je het model echt in de praktijk wilt gaan inzetten, zullen er nog een paar stappen gezet moeten worden. Er moeten meer soorten in, en er is ook nog een IT-slag nodig om echt een ‘end-to-end’ systeem te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan integratie met een beeldsensor in een drone of smartphone, die de beelden automatisch naar de Cloud stuurt, waar ook het AI-model draait. Of een gebruikersvriendelijke user interface, bijvoorbeeld een app, om de resultaten van het model te bekijken."
    1. Lees het volledige onderzoek: Data-centric AI approach for automated wildflower monitoring.
    2. Het plantentel-algoritme komt beschikbaar voor onderzoekers via de soortherkennings-infrastructuur ARISE. Dat heeft een zogeheten plug and play software-architectuur zodat allerlei vormen van data of data-herkenning er eenvoudig aan toegevoegd kunnen worden. Lees hier meer over dat project.
    3. Eindhoven Wildflower Dataset is nu al beschikbaar voor wie ermee aan de slag wil. 

  • Windmolenpark
    https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2024/07/26/grootschalige-zeewierboerderij-opent-voor-nederlandse-kust
  • https://www.ardmediathek.de/live


  • Beheer van zowel bermen als watergangen kan op een ecologische manier gedaan worden, maar daarbij ontstaan ook veel vragen. Wat houdt ecologisch dan precies in? Wat komt er kijken bij het ecologisch maaien van bermen? En hoe gaat dat in zijn werk bij watergangen?

    In een aantal webinars nemen we je in vogelvlucht mee in het ecologisch beheer van bermen en watergangen. De webinars zijn kort (maximaal 45 minuten) en zullen in de lunchpauze worden aangeboden.

    In het eerste webinar van deze reeks gaan we in op wat ecologisch beheer in het algemeen is. Waarom is ecologisch beheer van belang? Hoe kun je daadwerkelijk ecologisch beheren? Hierin lichten we het keurmerk Kleurkeur toe. Wat kan dit keurmerk opdrachtgevers bieden? We geven ook het woord aan een aannemer over hun ervaringen met ecologisch bermbeheer en Kleurkeur in de praktijk. Aan het eind is er ruimte voor vragen.
    https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=32887

  • Eerder verschenen nummers

    Oudere uitgaven Groninger Kerken.

    2024 maart | juni | september
    2023 maart | juni | september | december
    2022 maart | juni | september | december
    2021 maart | juni | september | december

    Index tijdschrift Groninger Kerken

    Groninger Kerken is een tijdschrift dat eens per kwartaal verschijnt en een uitgebreid overzicht biedt van alles wat te maken heeft met kerken in Groningen. Van de prachtige preekstoelen tot de betekenisvolle patroonheiligen en van de elegante koorhekken tot de klinkende klokken, elk aspect komt uitgebreid aan bod. Dit tijdschrift is dan ook een absolute aanrader voor iedereen die dieper wil duiken in de schatten van het Groninger landschap.
    https://www.groningerkerken.nl/downloads/index_update_2023.pdf
    Dit kwartaal in Groninger Kerken
    Verdwenen werk van F.H. Bach | Mieke van der Wal en Jan Jaap Heij Het kerkelijk oeuvre van de leermeester van de eerste generatie Ploeg-schilders geniet weinig aandacht. Veel daarvan verdween bovendien in de tweede helft van de vorige eeuw.
    Laatste doorkomst Oostum | Han Steenbruggen Voor wie door het Hogeland fietst, is de in de verte kerk de belofte van een volgend dorp. Voor schilders van De Ploeg vormden ze een marginaal maar dankbaar onderwerp.
    Kerken van Helmantel | Martin Hillenga Het 55-jarig bestaan van Groninger Kerken is voor Museum Helmantel aanleiding om een selectie van kerken van de schilder uit Westereden te tonen.
    Hedendaagse eeuwenoude prentkunst | Tjitske Zuiderbaan Interview met Eline Brontsema.
    Grafdelver | Jan Glas Wat een fotokans!' Het besneeuwde kerkhof van Midwolde leidde ook nog eens tot een gedicht.
    Poort en bank | Patty Wageman 'Alles gaat over kijken' is een rake typering van het werk van JCJ Vanderheyden. Aan de rand van het kerkhof van Woltersum staat zijn kunstwerk 'Poort en bank'
    https://www.groningerkerken.nl/downloads/index_update_2023.pdf

    Groninger Kerken | Oude Jaargangen Archief


  • https://research.rug.nl/nl/publications/landschapsbiografie-van-de-gemeente-groningen
    https://gemeente.groningen.nl/landelijk-gebied
    https://gemeente.groningen.nl/landschapsbiografie-en-landschapskoers
    Landschapsbiografie van het Reitdiepgebied

  • 由使用者 ahospers ahospers2024年09月23日 18:12 所貼文

    評論

    尚無評論。

    新增評論

    登入註冊 添加評論